Wednesday, May 22, 2013

Nak Jugak...


Mood yang sangat merundum sejak-menjak ni..Macam-macam perkara yang jadik (terlalu peribadi untuk kite kongsi)..Cuba untuk mencari semula semangat yang melayang entah ke mana untuk teruskan kehidupan...Siapa lagi yang boleh menyuntik semula semangat dalam diri ni, dialah orang yang paling dekat dengan aku sekarang ni...Dialah racun, dialah penawar aku...Mr Popeye si buah hati...Tahun ni terlalu banyak ujian buat kami...Banyak dugaan yang harus kami tempuhi dengan sabar...Allah sedang menguji kami...Dimata orang kami nampak gembira...Tapi didalam hati kami tersembunyi seribu satu perasaan...*Please dont cry*
Wahhhh...ayat...tak padan kau!! Ishhh...tapi betul la...Tahun ni rasa memang banyak sangat dugaannya...Rasa macam nak lari!!!! tapi tak tau nak gi mana...hahaha...Boleh ke gitu...Harus orang kata aku gile...lately aku suke jadi silent rider blog-blog orang...Baca citer-citer orang...Sonok tau...

Sekarang ni aku tengah syok baca citer-citer orang yang tengah conceive...Seronok baca blog JayFarhana (betul ke cara nak link ni, bukannya tau sangat pun.Kalau tak boleh, google la sendiri eh.), berjaya lepas beberapa tahun TTC...Very happy for them! Banyak jugak info-info yang boleh kite tau..Mesti tak terkata dengan perasaan Masa mula-mula dapat tahu +ve kan...Nak jugak.... Itu semua untuk pembakar semangat aku untuk berusaha lebih lagi ke arah tu...Selama ni bukan tak usaha tapi main-main...Sedar tak sedar dah masuk 5 tahun kami kawin...5 tahun kau...tapi masih takde anak??? Haaaa...Soklan cepu lemas tu yang aku maleh nak dengar...Rasa nak dusshhh je muka yang tanya tu..Bukannya nak paham perasaan orang, sakitkan ati lagi ada..Takde sensitiviti langsung! Tak Pahamlah!!! Senyum kambing yang tak ikhlas je yang mampu bagi sebab dah nak meletop rasa otak aku ni... Nak-nak pulak yang brtanya tu terdiri daripada gelaran-gelaran MakCik Bedah...MakCik Kiah...Huh! Sabar je la... Ada ke orang kawin tak nak anak? Dulu ya...Ramai yang baru-baru kawin tak nak anak..Planning lah bagai...Tapi zaman-zaman aku  sekarang ni, macam dah trend orang susah nak beranak...Batch aku zaman sekolah dulu ramai jugak yang masih menanti dan ternanti-nanti saat-saat yang paling indah dalam hidup..Kesian kan kami...Inilah dugaan buat kami, insan-insan yang terpilih...Most of TTCian bukan sekali dua yang mencuba untuk dapatkan anak tau, ada yang 3 kali try pun gagal lagi...Belum rezeki...Allah Maha Mengetahui...Hari ni aku berazam untuk berusaha sehabis mungkin untuk mendapatkan keturunan kami...Tak kira sakit macam mane sekalipun terpaksa aku tanggung, tapi sekiranya berjaya, itulah pengorbanan yang dapat aku buat untuk suami tercinta...Kalian doakan kami ya...Ya Allah...Bantulah hambu hambaMu ini...


Letak gambar ni sebagai pembakar semangat...Subhanallah....Cumellllllll!!!!! 
Kalau betul-betul dapat twin, best giler sihhhh!

6 comments:

  1. amiiin.. insyaAllah ada rezki sazrin jadi ibu satu hari nanti. mudah2an doa dan usaha kita dimakbulkan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin ....Terima kasih sb doakan kami..^__^

      Delete
  2. In sya Allah akan sampai rezeki itu nanti..teruskan berdoa..Allah tau apa yang terbaik utnuk kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan...Allah yang mengturkan semuanya...yang paling penting adalah KESABARAN...Doakan ya...

      Delete
  3. Rasanya macam akak penah nampak adik kat KPJ Selangor last few weeks...

    Tapi x sure sbb tak ingat kenal kat mana..rupanya one of seaferer wife blogger...

    Apapun...akak doakan yang terbaik...insyaallah..Allah permudahkan niatmu...

    Pssstt...kalau ada sedara mara or sahabat ke Mekah..minta mereka doakan dia bukit safa untuk mudah dapat zuriat...(just from my pengalaman)

    ReplyDelete
  4. Haah...kite pun nmpk sis...tp segan plk nk tegur...sweet eh jmpa live..hihihi! sakit apa...? tk nmpk sikecik pun...

    ReplyDelete