Monday, October 22, 2012

Mula-mula happy...tapi lepas tu...mmm..takpelah..


Semalam...dapat berita tu memanglah happy sesangat..! Siap buatkan kuih tat untuk en. suami yang dengar katanya dah dapat flight detail..Awal pagi dah bangun, dok gi mencari bahan-bahan nak wat kuih. Suamiku punya pasal apa pun sanggup..Ye la..Cian sangat kat dia raya kat kapal, lom tentu dapat makan biskut raya..Harapkan tokey kapal yang kedekut taik idung masin! Nasib korang la kan...Takpe2..Abangku cayang...Isterimu yg tetiba tersangat rajin semalam buatkan ya...Start daripada pagi sampai lah lepas zohor pakej ngan masak tengahari tu..Sungguh berhempas-pulaslah semalam..Persiapan macam nak raya! Hari ni rasa-rasa macam takde mood nak keje..Otak melayang kat orang jauh nun...Berangan-angan malam ni dah dapat dinner sesama...Senyum sorang-sorang..hahaha...
Tetiba je En. suami call, ingat nak gtau dah ready nak keluar kapal dah..Dengan suara yang bersungguh-sungguh control sedih (saya tau kamo sgt sedih), tak jadi balik... hadoiii...berita yang boleh buat aku terjelepuk (nasib aku tgh ddk)...Angin puting beliung datang dahhh....Jahat punya orang-orang opis nih! Sungguh kejam tau! Kalau aku jumpa diorang yang kejam ni harus aku tumbuk 145 kali!!! Nak rabak-rabakkan lobang idung diaorang ni!!! Sakit ati tawwww!!! Kesian kat En. soami yang dah beriya-iya nak balik...En. soami yang berpikiran +ve, menyabarkan singa yang sangatlah lapar...Istighfar ....Ya Allah...sesungguhnya menjadi seorang pemaaf tu akan membahagiakan...Sabar cik ati...silalah sabar untuk sementara waktu ni...Untuk 3 minggu je lagi...bukan lama pun...3 bulan boleh tunggu takkan 3 minggu tak boleh kot...Agaknyakan ada sesuatu yang istimewa menanti kite kan...Biaselah ayat-ayat macam nilah nak pujuk & sejukkan ati...*__^

2 comments:

  1. 3 minggu lagi..?? lama tuh.. sabar naaa sazrin. kalau kena kat batang hidung ni tak taulah jadi apa.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Sakitnya ati kak...mmg org2 opis dari dulu suke menyusahkan staf2..dh verangan nk raya aji sama2..huhuhu

    ReplyDelete