Tuesday, September 18, 2012

Dah start dah...50% hampir siap..



Projek terbaru dah start August aritu.. Lebih kurang 50%  progress...Berjalan dengan lancar...Harap-harap lancar dan laju macam roller coaster! Mak dah pening ni nyah oii...Selagi tak siap..24 jam aku tak habis-habis pikir pasal umah...Siap termimpi-mimpi si contractor buat umah aku ikut kepala dia je...ohhh....TIDAK!!! En. Contractor silalah buat umah kami tu elok-elok ya...Kalau dah settle lega la sikit, barulah boleh lena diulit intan sementara tunggu Mr Popeye balik...Sejak daripada mula progress umah, start tu jugaklah aku & Mr Popeye berbicara tanpa suara (ayat tk menahan..nyampah!). Harapkan jari-jari yang gemuk berkedut ni dok menaip tiap-tiap hari...Susah jugak  nak terangkan pasal benda yang aku nak minta advice, tapi tak reti nak buat ayat...Kembang-kuncup dah otak ni nak memikirkan ayat. Pasal paip, pasal wiring, pasal material..huh...Yang aku tau pasal baju, make up, jalan-jalan, makan-makan..Tapi segalanya dapat ditempuhi dengan rasa kembang setaman! hahaha (ketawa riak! Astaghfirullahhalazim..apa nak jadi ni, otak dah mereng...)..Alhamdulillah...kalau dah halfway, takkan aku takleh nak siapkan...Berkat usaha mencuci mata, guide daripada suami ku cayang, segalanya akan ditempuh!!!! Semua ni akan jadi kenangan dan semangat buat kami berdua..dan InsyaAllah bertiga..Atau berempat??? dan........Amin...*__^






*bersambung*



7 comments:

  1. yeay.. dah start dah reno2. lepas ni deko2 lak ye. sambung dapur ke sazrin..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kak mas..tu yg mampu buat masa ni..dapur umh tu kecik sgt, klu kenduri kendara nti, berlaga2 montot..yg penting kan dapur, klu dapur tk idup, mcm tk meriah umah rasanya..

      Delete
  2. wahhh seronoknya tgk progress rumah...tak sabar nk masuk kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course! walaupun tk complete, at least dh blh berbangga ada umah sdiri..lepas ni kena rajin cuci mata cari2 idea mendeko plk..hehehe

      Delete
  3. salam..saya pun tgh plan nk reno rumah..MrS KeNey tmbh blkang xfull kn..tinggal sikit tuk bercucuk tanam ke..saya pun plan cm tu..leh share cita n cost ke..tgh tggu sambungan crita ni...
    -oriany@yahoo.com-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tambah habiskan semua ruang belakang..mulanya mmg nk tgglkan sikit utk menghijau2kan mata tp majoriti soh habiskan semua, so ikut je la..skrg ni tggl untuk memenuhkan barang2 dalam umah je..bahagian belakang dh settle..ada plk masalah bahagian depan...huhh...tk hbis2...

      Delete